Oud-profvoetballer Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd overleden

De voormalige aanvaller leed aan een progressieve spierziekte. Rensenbrink is vrijdag in zijn woonplaats Oostzaan overleden.
Het Nederlands elftal op 25 juni 1978. Op die dag speelden de Nederlanders in de finale van het wereldkampioenschap tegen Argentinië.
Het Nederlands elftal op 25 juni 1978. Op die dag speelden de Nederlanders in de finale van het wereldkampioenschap tegen Argentinië. Foto ANP

De oud-profvoetballer Rob Rensenbrink is vrijdag op 72-jarige leeftijd in zijn woonplaats Oostzaan overleden. De voormalige linksbuiten van het Nederlands elftal leed aan een progressieve spierziekte.

Oud-voetballer Jan Mulder heeft het overlijden van Rensenbrink namens zijn familie naar buiten gebracht. Mulder omschreef de oud-international als een „hele grote speler”, meldt persbureau ANP.

Lees ook uit het archief: Juichen na een doelpunt was Rensenbrink vreemd

Rensenbrink speelde in België onder meer voor Club Brugge en RSC Anderlecht, waar hij faam verwierf. Met Anderlecht won hij twee keer de Europacup II. De club omschreef hem zaterdagavond als „een absoluut club icoon”. „Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht”, zo staat te lezen op de website van Anderlecht.

Met Oranje speelde Rensenbrink twee WK-finales, in 1974 en 1978. De aanvaller werd vooral herinnerd doordat hij in het laatstgenoemde jaar in de verloren finale tegen Argentinië in blessuretijd een bal op de paal schoot.