Duitsland

Zes doden en twee gewonden na familiedrama, verdachte had legaal semi-automatisch wapen

Bij een schietpartij in de Duitse plaats Rot am See zijn vrijdagmiddag zes doden en twee gewonden gevallen. Dat bevestigt de politie uit het nabijgelegen Aalen. De politie heeft een 26-jarige verdachte gearresteerd. De dader en de slachtoffers waren familie van elkaar. De slachtoffers zijn drie mannen en drie vrouwen tussen de 36 en 69 jaar, onder wie de vader en moeder van de verdachte. Ook de andere slachtoffers zouden familie zijn, maakte de politie volgens Focus Online bekend tijdens een persconferentie. Een van de gewonden is er slecht aan toe. De verdachte had een wapenvergunning als sportschutter voor het gebruikte semi-automatische handvuurwapen en geen strafblad. Hij nam zelf contact op met de politie na zijn daad. Het motief is nog onduidelijk. De schietpartij vond plaats in een eetcafé aan de Bahnhofstrasse in Rot am See. (NRC)