Talent Gauff wint van Osaka, Serena Williams uitgeschakeld in Melbourne

De 15-jarige Cori Gauff won in twee sets van de Japanse nummer vier van de wereld Naomi Osaka: 6-3, 6-4. Eerder op vrijdag werd ook Serena Williams uitgeschakeld.
De 15-jarige Cori Gauff tijdens het duel met Naomi Osaka vrijdag.
De 15-jarige Cori Gauff tijdens het duel met Naomi Osaka vrijdag. Foto Hannah Mckay/Reuters

De 15-jarige Amerikaanse tennisster Cori Gauff heeft vrijdag voor een verrassing gezorgd door de nummer vier van de wereld Naomi Osaka in de derde ronde van de Australian Open te verslaan. In Melbourne won Gauff met 6-3, 6-4 van de Japanse, die het toernooi vorig jaar nog had gewonnen.

Gauff, die tijdens de US Open in september vorig jaar nog ruim verloor van Osaka (6-3, 6-0), had in de eerste ronde haar 24 jaar oudere landgenoot Venus Williams verslagen. Ze doet voor de eerste keer mee aan het hoofdtoernooi van de Australian Open. Op Wimbledon baarde Gauff vorig jaar ook al opzien, door bij haar debuut direct de achtste finales te halen.

Lees ook: Cori Gauff, het volwassen 15-jarige supertalent

Serena Williams

Eerder op vrijdag werd bij de vrouwen ook Serena Williams uitgeschakeld. Zij verloor in drie sets van de Chinese Qiang Wang: 6-4, 6-7 (2), 7-5. Williams won de Australian Open zeven keer eerder, maar moest in Wang na ruim tweeënhalf uur tennis haar meerdere erkennen. Ze ging in Melbourne op voor haar 24ste grandslamtitel.

De Amerikaanse moest in de derde set uiteindelijk het hoofd buigen voor de Chinese nummer 28 van de wereldranglijst. Wang neemt het in de vierde ronde zondag op tegen Ons Jabeur uit Tunesië.

Caroline Wozniacki

Voormalig nummer één van de wereld Caroline Wozniacki speelde vrijdag haar laatste wedstrijd op profniveau. De Deense verloor in de derde ronde van de Tunesische Jabeur met 7-5, 3-6, 7-5. De 29-jarige Wozniacki won in 2018 met de Australian Open haar enige grandslamtoernooi.

In de derde set leek Wozniacki haar loopbaan nog even te verlengen. Ze kwam terug van een 3-0 achterstand, maar op 6-5 ging het op eigen service uiteindelijk toch mis. De Deense stond tijdens haar carrière meer dan zeventig weken op de eerste plaats van de wereldranglijst.