Motorsport

Nederlandse crosser overleden als gevolg van val in Dakar Rally

De Nederlandse motorcoureur Edwin Straver is donderdagnacht overleden. Dat melden familieleden vrijdag aan Omroep Brabant. De 48-jarige coureur raakte vorige week ernstig gewond toen hij viel tijdens de voorlaatste etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. Op het moment van het ongeluk reed Straver zo’n vijftig kilometer per uur. Bij zijn val zou hij onder meer een nekwervel hebben gebroken, ook zou hij zo’n tien minuten geen hartslag gehad. Straver werd eerst behandeld in een ziekenhuis in Riad, kort daarna werd hij met hersenletsel overgebracht naar Nederland. Straver deed voor de derde keer mee aan de Dakar Rally, die voor het eerst in het Midden-Oosten werd verreden. Hij is de derde Nederlandse coureur die is omgekomen tijdens of als gevolg van de rally die sinds december 1978 wordt gehouden. (NRC)