Zes doden, twee gewonden na schietpartij Rot am See

Duitsland Een verdachte werd gearresteerd. Dader en slachtoffers kenden elkaar, meldt de politie.
Politie-auto's bij de plek waar de schutter het vuur geopend zou hebben.
Politie-auto's bij de plek waar de schutter het vuur geopend zou hebben. Foto Sebastian Gollnow / DPA AFP

Bij een schietpartij in de Duitse plaats Rot am See zijn vrijdagmiddag zes doden en twee gewonden gevallen. Dat bevestigt de politie uit het nabijgelegen Aalen. De politie heeft een 26-jarige verdachte gearresteerd. De dader en de slachtoffers waren familie van elkaar.

De slachtoffers zijn drie mannen en drie vrouwen tussen de 36 en 69 jaar, onder wie de vader en moeder van de verdachte. Ook de andere slachtoffers zouden familie zijn, maakte de politie volgens Focus Online bekend tijdens een persconferentie. Een van de gewonden is er slecht aan toe.

Twitter avatar PolizeiAalen Polizei Aalen ⚠️POLIZEIEINSATZ⚠️
Größerer Polizeieinsatz in #RotamSee, da dort geschossen wurde. Mehrere Verletzte, vermutlich auch Tote bei einem Gebäude.
#Tatverdächtiger wurde #festgenommen.
Nach ersten Erkenntnissen liegt ein Beziehungsverhältnis vor.
Keine Hinweis auf weitere Täter.

De verdachte had een wapenvergunning als sportschutter voor het gebruikte semi-automatische handvuurwapen en geen strafblad. Hij nam zelf contact op met de politie na zijn daad. Het motief is nog onduidelijk.

De politie in Aalen sprak van „een grote operatie” nadat rond 12.45 uur meerdere schoten gehoord werden in een eetcafé aan de Bahnhofstrasse in Rot am See. De verdachte zou daar ook wonen en werd op het terrein gearresteerd. Hulpdiensten en bewapende politie waren in groten getale aanwezig in de plaats in de deelstaat Baden-Württemberg, in het zuidwesten van Duitsland.

Twitter avatar dpa dpa Nach Schüssen in Rot am See im Nordosten Baden-Württembergs hat die Polizei bestätigt, dass sechs Menschen ums Leben gekommen sind. Zudem seien mehrere verletzt worden. Ein Tatverdächtiger ist demnach festgenommen worden. (rom) https://t.co/alnDkcpQI3