Thuiskok

Tyropita me meli

Een hartige taart met kaas, courgette en honing. Kataifideeg vindt u bij de Marokkaanse of Turkse winkel en Griekse kasseri kaas bij speciaal- of Griekse zaken.

Vet een bakvorm van 25 x 30 centimeter in met de boter. Verkruimel de feta boven een kom en rasp de andere kazen en courgette er grof boven. Klop een van de eieren los en voeg toe aan de kom met een flinke snuf witte peper. Trek de blaadjes tijm van de takjes, voeg toe en klop alles door elkaar. Trek het kataifideeg uit elkaar en leg de helft ervan in de ingevette bakvorm; druk het langs de randen ook een beetje omhoog. Schep het kaasmengsel erop en dek af met de rest van het deeg tot de vulling er helemaal mee bedekt is. Klop het tweede ei los met de room en melk en schenk het roommengsel over de hele taart. Zet 30 minuten weg en verwarm intussen de oven voor tot 180 graden. Hak de walnoten fijn en strooi ze over de taart. Besprenkel met olijfolie en zet de bakvorm op de bodem van de oven. Bak 35 minuten tot de bovenkant krokant en goudkleurig is. Besprenkel met honing en zet nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant donkergoud van kleur is. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen en serveer.