Recensie

Recensie Muziek

Roosbeef laat het leven mooi uit het lood hangen

Voor wie zich afvroeg waar Roos ‘Roosbeef’ Rebergen de afgelopen jaren verbleef: ze was in Kentucky met haar partner en dochter. Inmiddels is de Nederlandse zangeres terug in thuisstad Antwerpen en maakte een nieuw, vierde album, Lucky, met vaste krachten Tim van Oosten en Tom Pintens.

In haar liedjes laat Rebergen het leven op een mooie manier uit het lood hangen – alleen al door een titel als ‘Menselijke Mensen’. Haar zang is loom en verleidelijk, en rust hier op prachtige instrumentaties, waarbij de instrumenten soms anders klinken dan een gitaar of drum. Als brommende windvlaag of stralend koor, bijvoorbeeld. Rebergen heeft oog voor de ‘brandende bossen’ in Amerika, en voor de plaatselijke rodeo. Slechts het daverende ‘Amerika II’ klinkt als buitenbeentje in dit genuanceerde en geraffineerde geheel.

Live: 28/3 Rotown, Rotterdam; 2/4 TiVre, Utrecht; 3/4 Tolhuistuin, Amsterdam