Luchtvaart

‘Productie van Boeing 737 MAX voor de zomer hervat’

De productie van de Boeing 737 MAX wordt ruim voor de zomer weer hervat. Dat heeft de directeur van Boeing, Dave Calhoun, woensdag gezegd. Naar verwachting mag er vanaf halverwege 2020 weer met het toestel worden gevlogen. De 737 MAX wordt momenteel nog overal ter wereld aan de grond gehouden nadat een ontwerpfout in de software in vijf maanden tijd twee crashes veroorzaakte, in Indonesië en Ethiopië, waarbij 346 mensen omkwamen. De productie van de 737 MAX-modellen werd in december stilgelegd. Door de ontwerpfout heeft Boeing grote reputatieschade opgelopen. Sinds de tweede crash in maart 2019 is Boeings beurswaarde 30 procent gedaald. Boeing-directeur Calhoun bezwoer investeerders woensdag dat de dividenduitkering niet gekort of opgeschort zal worden. (NRC)