Recensie

Recensie Muziek

Britta Maria zingt bijna verloren gegane liedjes

Ze zijn er in overvloed: schitterende liedjes die niettemin zelden meer worden gezongen. Vaak is de eerste uitvoering ook meteen de laatste – vooral in het kleinkunstgenre.

Dat maakt Huiswaarts van zangeres en zangdocente Britta Maria tot een prijzenswaardige uitzondering. Naast twee sfeervolle liedjes van eigen hand staan er acht bestaande nummers op, die ooit ten doop werden gehouden door voorgangers als Jenny Arean, Ramses Shaffy en Willem Nijholt. Niet de allerbekendste liedjes, maar juist de pareltjes die vrijwel verloren gingen. Zoals het schrijnende ‘Joodse vrouw’ van tekstdichter George Groot en het diep bedroefde ‘Het lachen’ dat Friso Wiegersma schreef na de dood van zijn geliefde Wim Sonneveld.

Britta Maria zingt toegewijd en ingeleefd, met een uitgebalanceerde begeleiding door Maurits Fondse (piano), Oleg Fateev (bayan-accordeon) en vier strijkers van The Dutch String Collective. Mooi werk.