Terrorisme

Zeker 36 doden bij aanslag op markt in Burkina Faso

Bij een aanslag in Burkina Faso zijn maandag 36 mensen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers vielen toen een markt in de centraal gelegen provincie Sanmatenga door gewapende militanten werd aangevallen en in brand gestoken. Volgens de Burkinese regering gaat het om een terreurdaad. De aanslag is nog niet opgeëist. President Roch Marc Kaboré heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd. Het West-Afrikaanse land wordt de laatste jaren vaker getroffen door bloedige aanslagen door jihadistische rebellen en lokale milities. Zo vielen begin deze maand zeker veertien doden toen een bus met studenten werd opgeblazen. Een maand eerder kwamen 35 burgers en 7 militairen om het leven bij een aanslag in het noorden van het land. Bijna een miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. (AP)