World Tour Nieuw seizoen

Foto Daniel Kalisz/Getty Images

Sam Bennett heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe wielerseizoen binnen. De 29-jarige Ier, sinds dit jaar onder contract bij de Belgische ploeg Deceuninck-Quick-Step, was in Tanunda, in de eerste etappe van de Tour Down Under, de snelste in een massasprint. De zesdaagse rittenkoers door Australië is de eerste van 36 wedstrijden in de UCI World Tour, de belangrijkste internationale wielercompetitie. De Tour Down Under volgt het geplande parcours, al zijn veel gebieden waar het peloton langskomt, verwoest door bosbranden. De organisatie had vooraf laten weten de weersomstandigheden goed te monitoren en ervoor te waken dat de renners aan gevaarlijke situaties worden blootgesteld. De eerste etappe werd verreden onder een heldere lucht en in milde temperatuur.

Winnaar Sam Bennett. Foto Brenton Edwards/AFP

Foto Daniel Kalisz/Getty Images

Foto Daniel Kalisz/Getty Images