Thuiskok

Ontbijttaart appel & olijfolie

Voor wie net als ik van een (licht) zoet ontbijt houdt, is dit een fijn recept. Het is natuurlijk ook prima geschikt als cake voor bij de koffie en thee.

Vet een springvorm van 23 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Schil de appels, gooi de klokhuizen weg, snijd in stukjes van een à anderhalve centimeter en schep deze in een mengkom door de kaneel, koekkruiden en 25 gram van de fijne suiker. Zet weg. Klop in een grote mengkom het bakmeel, bakpoeder, een flinke snuf zeezout en de overige 300 gram fijne suiker door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in. Schenk de olijfolie en het sap erbij. Klop tot alles net goed gemengd is en schenk de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel twee derde deel van het appelmengsel over het beslag, schenk daar de rest van het beslag over en maak af met de rest van de appels en het sap dat zich onder in de kom bevindt. Zet de taart in de oven en bak 60 tot 70 minuten tot hij helemaal gaar is. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen en zet dan op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en serveer.