Crimineel gedrag

Nieuwe gevangenisafdeling voor zware criminelen

Een aantal zware criminelen wordt vanaf 1 maart ondergebracht in een nieuwe beveiligde gevangenisafdeling. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving in De Telegraaf. Waar de afdeling komt, en hoeveel gedetineerden naar de nieuwe unit gaan, is niet bekendgemaakt. Het gaat om gedetineerden bij wie de kans groot is dat ze ook binnen de gevangenis doorgaan met crimineel gedrag. Deze gedetineerden hebben volgens het ministerie meer beveiliging nodig dan op een reguliere afdeling maar hoeven niet te worden overgebracht naar de Extra Beveiligde Instelling in Vught. Het gaat dus om een nieuw soort tussenvorm, zegt een woordvoerder. Op de afdeling komen twaalf plekken.

Detentie van zware criminelen pagina 8