China

13,5 jaar cel voor oud-Interpolbaas Meng Hongwei

Meng Hongwei, de voormalig president van Interpol, is in de Chinese stad Tianjin veroordeeld tot 13,5 jaar cel voor omkoping. Meng (66) bekende in juli vorig jaar schuld: hij had in zijn tijd als bestuurder in China omgerekend 1,9 miljoen euro aangenomen. De aanloop naar Mengs veroordeling trok internationaal de nodige aandacht. Als hoogste baas van Interpol woonde en werkte hij in Frankrijk, waar hij zonder opgaaf van reden opeens niet meer verscheen op het hoofdkantoor van de politieorganisatie in Lyon. Zijn vrouw gaf Meng op als vermist en pas na een week bleek dat hij tijdens een reis in China was aangehouden op verdenking van corruptie. Meng nam ontslag bij Interpol en werd in maart vorig jaar verbannen uit de Chinese Communistische Partij. De Chinees was eerder onderminister van Openbare Veiligheid. (Reuters)