Bekerwedstrijd Feyenoord in Sittard gestaakt wegens mist

Bij een 1-1 stand was het zicht dusdanig belemmerd door een dikke mist dat doorspelen onmogelijk was. AZ plaatste zich voor de kwartfinales, FC Utrecht deed met grote moeite hetzelfde.
Ook bij de wedstrijd tussen Top Oss en AZ was het eerder op de avond erg mistig.
Ook bij de wedstrijd tussen Top Oss en AZ was het eerder op de avond erg mistig. Foto Jeroen Putmans/ANP

Het bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is dinsdagavond na ruim een uur spelen gestaakt bij een 1-1 stand. Op dat moment was het zicht dusdanig belemmerd door de dichte mist dat de spelers en scheidsrechter Kevin Blom de bal onvoldoende konden volgen. Vanaf de tribunes was toen al enige tijd weinig meer te zien van de strijd om een plek in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi.

De ploegen moeten hierdoor in ieder geval de resterende 27 minuten reguliere speeltijd op een later moment uitspelen. Bij de huidige tussenstand volgt ook een verlenging en mogelijk strafschoppen. Deze achtste finale wordt op 28 januari uitgespeeld, liet de KNVB dinsdagavond laat weten.

AZ en FC Utrecht gaan verder

Eerder op de avond wist AZ zich in een eveneens mistig Oss eenvoudig te kwalificeren voor de kwartfinales. De nummer twee van de eredivisie versloeg eerste divisionist Top Oss met 0-2. De Alkmaarders wisten daarmee na twee nederlagen op rij in de competitie weer een wedstrijd te winnen.

De ploeg van trainer Arne Slot had vanaf de start direct een stevig overwicht in Oss. Toch duurde het nog tot de 36e minuut voordat middenvelder Dani de Wit de openingstreffer binnenschoot (0-1). Dat was ook de ruststand. Kort na rust verdubbelde aanvoerder Teun Koopmeiners een strafschop nadat De Wit was gevloerd door verdediger Stuy van den Herik: 2-0. Top Oss, met de zoon van bondscoach Ronald Koeman op doel, kon daar weinig tegenover zetten. Aan de kant van AZ mocht de 19-jarige debutant Hakon Evjen nog twintig minuten meedoen.

Dinsdagavond wist ook FC Utrecht zich met grote moeite door de achtste finales te slaan. De wedstrijd tegen FC Eindhoven werd in de verlenging beslist: 1-2. Het gelijkspel in de reguliere speeltijd kwam tot stand door doelpunten door Samy Bourard (Eindhoven) en Utrecht-speler Issah Abass. Jean-Christophe Bahebeck scoorde het winnende doelpunt in de 122ste minuut.