Bertens en Rus verder naar tweede ronde op Australian Open

Bertens en Rus bereikten overtuigend de tweede ronde. Voor debutant Tallon Griekspoor hield het avontuur op, hij verloor van de Amerikaan Taylor Fritz.
Foto Darren England/EPA

De Nederlandse tennissters Kiki Bertens en Arantxa Rus hebben dinsdag de tweede ronde van de Australian Open bereikt. Bertens had niet veel moeite met de Roemeene Irina-Camelia Begu: 6-1 en 6-4. Rus won eerder op de dag in drie sets van de Poolse Magda Linette: 1-6, 6-3 en 6-4. Debutant Tallon Griekspoor wist de volgende ronde niet te halen, hij verloor in de eerste ronde in drie sets (allen 6-3) van de Amerikaan Taylor Fritz.

De partij van Bertens op baan 3 in Melbourne duurde langer dan noodzakelijk. De nummer negen van de plaatsingslijst liet Begu in de tweede set veel dichterbij komen dan in de eerste set mogelijk leek. Die won ze eenvoudig binnen een half uur en ook in de tweede set liep Bertens uit naar een 3-0 voorsprong. Daarna vergat ze de wedstrijd snel te beslissen, door een aantal servicegames aan Begu te gunnen.

Rus na twee uur voorbij Linette

Rus won haar partij eerder op dinsdag tegen de Poolse Magda Linette, de nummer 43 van de wereld. Rus had er drie sets voor nodig: 1-6, 6-3 en 6-4. De wedstrijd duurde ruim twee uur.

De eerste set pakte Linette de eerste vijf games op rij, pas daarna wist Rus een game te winnen. De Poolse won daarop de set op eigen service. Tijdens de tweede set herpakte Rus zich. Snel liep ze uit naar een 5-0 voorsprong en uiteindelijk wist ze de set met 6-3 binnen te halen.

Lees ook: The show must go on in Melbourne – maar welke prijs betalen de tennissers?

In set drie nam de Nederlandse snel een 2-0 voorsprong en liep uit naar een 5-2. Linette kwam nog terug tot 5-4, maar daarna serveerde Rus de partij uit.

Twitter avatar AustralianOpen #AusOpen Say 🧀, Arantxa Rus She sets up a second round clash against Keys by def. Linette 1-6 6-3 6-4 #AO2020 | #AusOpen https://t.co/4IN5ELloBO