Milieu

China kondigt verbod aan van plastic tasjes en wegwerpbestek

China scherpt de regelgeving aan rondom plastic voor eenmalig gebruik. Zo zijn plastic tasjes aan het eind van dit jaar in alle grote steden verboden. Daarna moet het verbod verspreid worden over de rest van het land. Alleen markten met verse producten krijgen tot 2025 om een alternatief te vinden voor hun verpakkingen. Dat hebben het Chinese ministerie van Ecologie en Milieu en een hervormingscommissie zondag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Aan het eind van dit jaar zijn ook plastic drinkrietjes verboden in de steden van het grootste Aziatische land. Verder wordt het gebruik van plastic bestek en kunststof postverpakkingen teruggedrongen. In 2025 moet het verbruik van plastic voor eenmalig gebruik in restaurants in heel China met 30 procent zijn teruggedrongen. (NRC)