Luchtaanval

Meer dan 70 doden bij aanval op militair trainingskamp in Jemen

Bij een aanval op een militair trainingskamp in Jemen zijn zondag zeker 73 militairen gedood en tientallen gewond geraakt. De aanval zou zijn uitgevoerd met drones en raketten door Houthi-rebellen die door Iran worden gesteund. Het militaire kamp ligt bij de stad Marib, zo’n 100 kilometer ten oosten van hoofdstad Sanaa, die sinds 2014 in handen is van de Houthi’s. Zaterdag voerde de internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië aanvallen uit op doelwitten van de Houthi-rebellen. Daarbij zouden zo’n 22 mensen om het leven zijn gekomen. Saoedi-Arabië vecht al ruim vier jaar met zijn soennitische bondgenoten in Jemen tegen de Houthi-rebellen. Die hebben een groot deel van het noorden van het land in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa en de havenstad Hodeida. (NRC)