Medewerkers van bedrijf op Schiphol aangehouden voor drugssmokkel

Het Cargo Harc-team Schiphol, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee, kwam de twee verdachten op het spoor nadat de Douane in april 2019 102 kilo cocaïne had aangetroffen.
De verkeerstoren van Schiphol. Op de luchthaven werd in april 102 kilo cocaïne aangetroffen.
De verkeerstoren van Schiphol. Op de luchthaven werd in april 102 kilo cocaïne aangetroffen. Foto Lex van Lieshout/ANP

Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn dinsdag aangehouden op verdenking van de smokkel van 102 kilo cocaïne. De douane trof de lading drugs in april 2019 aan op de luchthaven, in een vracht afkomstig uit Zuid-Amerika. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee zaterdag op Facebook en Twitter.

Twitter avatar Marechaussee Koninklijke Marechaussee Aanhoudingen voor cocaïnesmokkel door team van Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD. Twee verdachten van een bedrijf op Schiphol aangehouden, 102 kilo cocaïne en luxe goederen in beslag genomen.
https://t.co/A95FTpmSzy

De verdachten zijn een 39-jarige inwoner van Almere en 53-jarige persoon uit Lelystad. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee blijven langer vastzitten voor verder onderzoek. De marechaussee sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

De arrestaties zijn het resultaat van een samenwerking van de Douane, de fiscale opsporingsdienst FIOD en de Koninklijke Marechaussee: het zogeheten Cargo Harc-team Schiphol. De cocaïne zat in april in dozen verstopt.

Toen de twee verdachten werden aangehouden zijn hun woningen doorzocht. Daarbij zijn volgens de marechaussee onder meer twee voertuigen en een groot aantal luxegoederen in beslag genomen, waaronder tientallen tassen van de merken Gucci, Louis Vuitton en Chanel.