‘Ik heb nu al zin in de haring met uitjes’

In het mandje

Ria van der Laan (79), gepensioneerd, doet wat later boodschappen dan normaal vanwege een lange wandeling met een vriendin eerder die dag. „Ik begin al trek te krijgen, dus ik eet zo een magnetronmaaltijd.”

Wat staat er vanavond op het menu?

„Ik neem waarschijnlijk deze spaghetti bolognese, maar het kan ook penne met zalm worden. Ik vind de magnetronmaaltijden wel lekker. Wat je zelf maakt is altijd beter, maar voor je gemak moet je soms wat overhebben.”

Gaat u deze week zelf nog koken ?

„Morgen krijg ik bezoek, dan maak ik nasi met vooraf tomatensoep uit dit verspakket. Veel lekkerder dan uit blik! Ik had eigenlijk champignonsoep gewild, maar die was op. De chocolademousse is het dessert. Deze Dr. Oetker classic baguette is voor in de vriezer, dit pak hamburgers ook. Dan weet je dat je altijd wat in huis hebt.”

En nog wat te snacken voor tussendoor?

„Ik neem voor het eerst deze bladerdeeghapjes. Ze worden zo lekker gepresenteerd, dat wil ik weleens proberen. Normaal neem ik chips of nootjes, maar ik wilde nu eens iets anders. Ik heb ook deze haring met uitjes als tussendoortje voor vanavond, daar heb ik nu al zin in.

Ik zie ook nog wat ontbijtingrediënten, probeert u daarbij ook soms wat nieuws?

„Nee, ik eet iedere ochtend muesli met yoghurt. Dat doe ik al jaren en bevalt prima.”