Thuiskok

Vanilleparfait

More Photos like this here...
More Photos like this here...

Hier toont zich de koksopleiding van Donnie, het was een van de eerste technieken die hij leerde: ijs maken zonder ijsmachine. Het resultaat is een fijn toetje dat je met van alles – taart, saus van karamel of chocolade, fruit – kan combineren.

Doe voor de suikersiroop de suiker met het water in een pannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe deze samen met de lege vanillepeul bij het suikerwater. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en laat helemaal afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

Klop de slagroom lobbig. Doe de eidooiers en de hiervoor gemaakte suikersiroop in een vuurvaste of glazen kom en zet deze op een pan met een laag water erin. Breng het water langzaam aan de kook en klop het mengsel met een garde dik en schuimig. Laat het mengsel wat afkoelen en spatel de slagroom er luchtig doorheen.

Vul een (siliconen)vorm of een paar kleinere vormpjes met de vanilleparfait en zet deze minimaal vijf tot zes uur in de vriezer. Maak je één grotere parfait? Roer er dan af toe met een vork doorheen, dan bevriest-ie sneller. Keer de vormpjes vlak voor het opdienen. Lekker met fruit of een karamelsaus.