Dakar Rally

Motorcoureur Edwin Straver in kritieke toestand na crash

Motorcoureur Edwin Straver is tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally in Saudi-Arabië ernstig gewond geraakt. Hij heeft ongeveer tien minuten geen hartslag gehad en zou een van de bovenste nekwervels gebroken hebben. De 48-jarige motorcoureur viel niet hard in de duinen, maar kwam ongelukkig terecht terwijl hij reed met een snelheid van zo’n vijftig kilometer per uur. Een traumahelikopter was snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen, waarna Straver in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Riad werd gevlogen. Artsen hebben de coureur gereanimeerd, meldde het Edwin Straver Rally Team. Straver was bezig aan zijn derde Dakar Rally. Vorig jaar won hij het zogeheten kistklassement, voor rijders die zonder assistentie van een monteur rondrijden. (ANP)