Media

BBC: in programmering meer ruimte voor klimaatverandering

Een speciale reisserie, een wekelijkse podcast en een nieuwe uitzending van het weer waarin de laatste klimaattrends worden toegelicht. De BBC gaat dit jaar met speciale programmering extra aandacht geven aan klimaatverandering wereldwijd. Het project ‘Our Planet Matters’ gaat gepaard met een „reeks aan nieuwe diensten”, schrijft de Britse zender donderdag. Daarbij wil de BBC er op uit om vast te stellen „welke landen, mensen en technologieën de leiding nemen om klimaatverandering aan te pakken”. Mediaorganisaties stellen zich al langer de vraag hoe verslag moet worden gedaan van klimaatverandering, en of de urgentie van het probleem wel genoeg onderstreept wordt. De BBC besloot eerder dat niet bij ieder klimaatwetenschappelijk item een ‘scepticus’ spreektijd hoeft te krijgen. (NRC)