Maffia

Arrestaties voor fraude met Europees subsidiegeld

Italiaanse autoriteiten hebben woensdag op Sicilië 94 mensen gearresteerd die worden verdacht van fraude met Europese subsidies. Dat melden internationale persbureaus en Italiaanse media. Onder de verdachten zijn lokale ambtenaren en leden van de Italiaanse maffia. De verdachten zouden documenten hebben vervalst waardoor het leek of ze landbouwgrond benutten. Zo maakten ze aanspraak op Europese landbouwsubsidies. De precieze hoogte van het bedrag waarmee gefraudeerd werd, is niet duidelijk. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA gaat het om 5,5 miljoen euro. Italiaanse autoriteiten zeiden tegen persbureau AP dat het om 10 miljoen euro gaat. De aanhoudingen werden verricht in de omgeving van Messina, in het noordoosten van Sicilië. (NRC)