Hartstilstand

Advocaat Nouri: ook clubarts kan aansprakelijk worden gesteld

De voormalige clubarts van Ajax kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van niet-adequate behandeling van voetballer Abdelhak Nouri. Namens de familie Nouri rekent letselschadeadvocaat John Beer ook de arts aan dat de voetballer blijvende hersenschade opliep na zijn hartstilstand tijdens een oefenduel in Oostenrijk in 2017, zegt Beer tegenover NRC. Don de Winter zou daarmee de eerste clubarts in het Nederlandse profvoetbal worden die persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor het leed van een speler. De zaak-Nouri voedt de onrust onder artsen in het betaalde voetbal. Onder clubartsen heerst onduidelijkheid over (financiële) gevolgen van een medische misser.

Angst voor dreigende claims pagina E10-11