Recensie

Recensie Muziek

Ex-voetballer Georgia maakt rijke popliedjes

De Britse Georgia, artiestennaam van Georgia Barnes (29), was voetballer bij Arsenal, ze werd drummer bij Kate Tempest, en is nu solozangeres en muzikant. Live is Georgia een opwindende eenling, met haar elektronische drumpads en gulle cockney-uitspraak. De titel van haar tweede album, Seeking Thrills, verwijst waarschijnlijk naar de kick van het nachtleven. Georgia is tenslotte de dochter van Neil Barnes van Leftfield, en ook zij lijkt de dansvloer te willen ophitsen. Dat doet ze met schelle pulserende klanken, waar haar heldere stem meisjesachtig bovenuit zwiept. Soms klinkt Georgia een beetje lomp, en dat is tegelijk ook aantrekkelijk. Ze lijkt de pop-benadering van de jonge Madonna te volgen: dance met verleidelijke melodieën. Dat lukt niet altijd, maar nummers als ‘About Work The Dancefloor’, ‘Honey Dripping Sky’ en ‘24 Hours’ zijn rijke popliedjes.

Live: 17/1 Eurosonic, Groningen; 15/2 Bitterzoet, A’dam