Economie

Voorlopig handelsakkoord VS en China ondertekend

De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben woensdag het voorlopige handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China ondertekend. De twee hebben in het Witte Huis hun handtekening onder het document gezet. Met het akkoord verdwijnt een deel van de handelsbeperkingen die de landen aan elkaar hebben opgelegd. De deal zorgt ervoor dat de spanningen tussen de VS en China voorlopig afnemen. Later zal Trump naar Beijing reizen om verder te onderhandelen over een breder akkoord. Het voorlopige akkoord werd eind vorig jaar al gesloten, maar moest nog ondertekend worden. China zegt toe de komende twee jaar voor 200 miljard dollar aan producten uit de VS te kopen. Dit moet de handelskloof tussen de twee landen verkleinen. (NRC)