Thuiskok

Risotto met kip

Dit is hem dus, de beroemde risotto met kip. Breng 750 ml water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Houd de bouillon warm. Pel en snipper het trio van ui en de knoflook. Snij de wortel en paprika in kleine blokjes. Rasp de kaas. Snij de citroen doormidden en snij de ene helft in plakjes. Verhit een koekenpan met wat olijfolie, een klontje boter en doe het takje tijm en de gekneusde teen knoflook erbij. Bak de kipfilet op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Blus af met het sap van de andere citroenhelft. Haal de kip uit de pan, bestrooi met peper en zout en verpak in zilverfolie met de tijm, knoflook en een schijfje citroen. Verhit nu een beetje olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook en winterpeen aan. Voeg de rijst toe en bak mee tot deze wit uitslaat. Blus af met de witte wijn. Als de wijn is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren en voeg als het vocht is opgenomen steeds een lepel bouillon toe. Voeg na 10 minuten de paprika toe en snij de kip in plakjes. Als je 500-600 ml bouillon hebt toegevoegd, doe dan de plakjes kip erbij en proef of de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft. Voeg anders een klein beetje bouillon toe. Draai het vuur uit, voeg roomboter en de kaas toe en zet de deksel op de pan. Laat een paar minuten rusten. Roer en serveer direct.