Los Angeles

Vliegtuig met pech dumpt kerosine boven basisscholen

Een passagiersvliegtuig van Delta Airlines heeft dinsdag bij een noodlanding op de internationale haven van Los Angeles kerosine moeten dumpen. De brandstof kwam terecht op de speelplaatsen van meerdere scholen in een buitenwijk ten zuiden van Los Angeles. Daarbij zijn 42 mensen lichtgewond geraakt, onder wie zeker zeventien kinderen. Veel kinderen waren ten tijde van het ongeval buiten omdat zij pauze hadden. Zij hadden vooral last van huidirritatie. Vlak na het opstijgen van vlucht 89 van Los Angeles over de Stille Oceaan naar het Chinese Shanghai ontdekten de piloten dat het toestel motorproblemen had. Zij besloten terug te vliegen en een noodlanding te maken. Daarbij is het de gebruikelijke procedure dat vliegtuigen brandstof lozen om een veilig landingsgewicht te bereiken, aldus Delta in een verklaring. (NRC)