Zeker zes doden door zinkgat in China

Een bus belandde in de Chinese stad Xining in een zinkgat. Zeker zes mensen kwam daardoor om het leven. Reddingswerkers zoeken naar tien vermisten.
Een bus kwam in een zinkgat terecht in de stad Xining.
Een bus kwam in een zinkgat terecht in de stad Xining. Foto AFP

Zeker zes mensen zijn maandagavond omgekomen in de Chinese stad Xining doordat een bus in een zinkgat is terechtgekomen. Dat meldt persbureau AFP. Het zinkgat is vervolgens groter geworden waardoor ook omstanders in het gat vielen. Tien mensen worden nog vermist en zestien anderen raakten gewond.

Rond 17.30 uur stond de bus langs een halte toen de grond onder het voertuig inzakte. Daarna vond in het zinkgat een explosie plaats. Op beelden is te zien hoe de bus uit het zinkgat wordt getakeld. Reddingswerkers zoeken naar de vermisten. Het is nog niet bekend hoe het zinkgat kon ontstaan.

Het ongeluk gebeurde in de hoofdstad van de provincie Qinghai, in het noorden van China. In 2013 kwamen ook al vijf mensen om het leven toen ze in een zinkgat terechtkwamen op een industrieterrein in de stad Shenzhen, in het zuiden van het land.