Twee agenten mishandeld bij inval wietplantage Geleen

Bij een inval in een flat in Limburg zijn twee agenten gewond geraakt. De politie reageerde na een melding van een wietplantage.
Hennepplanten bij een inval in een hennepkwekkerij in Duitsland.
Hennepplanten bij een inval in een hennepkwekkerij in Duitsland. Foto Bas Czerwinski / ANP

Twee agenten zijn dinsdag mishandeld tijdens een inval in een flatwoning in de Limburgse stad Geleen. De politie had een melding binnengekregen dat op de locatie wiet werd verbouwd. Een van de agenten raakte dusdanig gewond dat hij naar een ziekenhuis moest worden overgebracht, zegt een politiewoordvoerder. De ander is ter plaatse door een dokter onderzocht.

De agenten braken de deur van de woning open nadat zij tevergeefs hadden aangeklopt. Na het forceren van de deur werden zij aangevallen door twee mannen, die de agenten tot bloedens toe sloegen. De agent die in het ziekenhuis moest worden onderzocht had verwondingen in zijn gezicht waardoor hij hevig bloedde. Hij is intussen uit het ziekenhuis ontslagen.

Nadat er versterking was ingeroepen konden de twee mannen worden aangehouden. Het gaat om de bewoner van het pand en een 40-jarige man uit Heerlen. In de flat bevonden zich ook nog twee andere mannen. Die wisten te ontkomen en worden momenteel nog gezocht door de politie.

De politie trof in het pand inderdaad een hennepplantage aan. Het is nog onbekend hoe groot die is.