Thuiskok

Pindasoep

Het is niet echt een Hollands recept, maar de pindasoep is hier toch wel redelijk ingeburgerd. Auteur Donnie kreeg hem voorgeschoteld door zijn oma. Pas op: een pindasoep kan al gauw verworden tot pindakaas aangelengd met water, dus neem de tijd en geef de soep aandacht.

Pel en snipper de ui en knoflook. Doe de runderschenkels met 3 liter water, de ui, knoflook, pimentkorrels, laurierblad en bladselderij in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat minimaal 2 uur zachtjes trekken en schep steeds het schuim van de oppervlakte. Of maak het jezelf gemakkelijk en maak 1,5 liter bouillon met runderbouillonblokjes. Ontzout ondertussen het vlees in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Ververs het water en kook nogmaals ongeveer 20 minuten of tot het vlees zacht is. Spoel het vlees in een zeef na met koud water en snij in kleine stukjes. Haal na minimaal 2 uur trekken de schenkels uit de bouillon en snij het vlees in stukjes. Lepel alle pindakaas in een kom, schep er 1-2 soeplepels hete bouillon bij en roer tot een glad mengsel. Voeg het pindamengsel bij de soep en roer goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout of voeg een runderbouillonblokje toe. Doe de hele Madame Jeanette in de pindasoep en laat nog 20 minuten trekken.