KNVB royeert Utrechtse amateurvoetbalclub na incidenten

De voetbalbond heeft besloten het lidmaatschap van de Utrechtse amateurclub DWSV in te trekken. Bij de club is in het verleden onder meer een scheidsrechter ernstig bedreigd.
De voetbalbond heeft geen vertrouwen dat het in de toekomst beter zal gaan bij voetbalclub DWSV.
De voetbalbond heeft geen vertrouwen dat het in de toekomst beter zal gaan bij voetbalclub DWSV. Foto Werry Crone/HH

De KNVB zet per direct de Utrechtse voetbalclub DWSV uit de amateurcompetitie vanwege „herhaaldelijk ongewenst gedrag”. Dat maakte de voetbalbond dinsdag bekend.

Lees ook: Scheidsrechters mijden risicoclubs

Bij de club zijn verschillende ongeregeldheden geweest. In oktober werd een scheidsrechter vanwege het uitdelen van rode kaarten dermate bedreigd dat hij het sportpark uitvluchtte. DWSV werd eerder al geschorst door de KNVB. De bond zegt nu er geen vertrouwen in te hebben dat het in de toekomst beter zal gaan bij de voetbalclub.

Ook de Utrechtse voetbalclub SVA Papendorp werd eerder geschorst omdat er een scheidsrechter werd belaagd. Die club wacht nog op een uitspraak van de KNVB. Wanneer dit ook bekend is, zal er worden gekeken naar het vervolgtraject voor beide voetbalclubs.

Al jaren zegt de KNVB dat geweld bij amateurvoetbalclubs een groot probleem is. Uit onderzoek van NRC bleek vorig jaar nog dat amateurscheidsrechters in het hele land weigeren te fluiten bij risicoclubs.