Bosbranden

Sloveense tennisster staakt partij in Melbourne als gevolg van rook

De Sloveense tennisster Dalila Jakupovic heeft dinsdag bij de kwalificaties voor de Australian Open moeten opgeven omdat ze als gevolg van de rook boven de stad niet meer goed kon ademen en een flinke hoestbui kreeg. Dat meldt persbureau Reuters. De luchtkwaliteit in Melbourne, waar het grandslamtoernooi wordt gehouden, is als gevolg van de bosbranden zeer slecht en in sommige delen van de stad zelfs gevaarlijk. „Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, ik was heel bang”, zei Jakupovic na afloop. „Op de grond was het makkelijker om te ademen.” Ze had kritiek op het besluit om de wedstrijd te laten doorgaan. „Ik was verrast, ik dacht dat we vandaag niet zouden spelen maar we hadden geen keuze.” Trainingen eerder op de dag waren geschrapt. De Australian Open begint maandag 20 januari. (NRC)