Zeker tien doden bij extreem weer Verenigde Staten

Honderdduizenden mensen zitten zonder stroom, terwijl autoriteiten verwachten dat het slechte weer voorlopig aanhoudt.
Een vrouw staat bij haar huis in Arkansas dat door de storm volledig werd verwoest. (null)
Een vrouw staat bij haar huis in Arkansas dat door de storm volledig werd verwoest. (null) Foto Thomas Metthe / AP

In de Verenigde Staten zijn al zeker tien mensen omgekomen door extreem winterweer. Sinds vrijdag woedt er een zware storm in het zuidoosten van het land die een spoor van verwoesting heeft achtergelaten. Autoriteiten waarschuwen dat het slechte weer voorlopig aan zal houden.

Er is sprake van zeer harde wind, zware regen- en sneeuwbuien en winterse temperaturen. Meer dan 300.000 mensen zitten sinds zaterdag zonder stroom en op de luchthaven van Chicago zijn meer dan duizend vluchten geannuleerd. De slachtoffers vielen bij verkeersongelukken of door bomen die op huizen vielen.

De Amerikaanse weerdienst NWS heeft gewaarschuwd dat meer dan twintig miljoen mensen door verdere overstromingen getroffen kunnen worden in de komende dagen. Zo schrijft de dienst op zijn Twitteraccount dat in Lake Michigan golven van zeven meter kunnen ontstaan door de hevige wind.