Trainer voetbalclub Málaga CF ontslagen wegens seksvideo

Trainer Victor Sánchez van de Spaanse tweedeklasser Málaga CF is zaterdagavond ontslagen, nadat eerder deze week een seksvideo van hem op het internet circuleerde.
Trainer Victor Sánchez in 2017, toen nog trainer van Real Betis.
Trainer Victor Sánchez in 2017, toen nog trainer van Real Betis. Foto Alejandro Garcia/EPA

De Spaanse voetbalclub Málaga CF heeft trainer Victor Sánchez ontslagen wegens een seksvideo. Dat liet de voetbalclub zaterdagavond weten.

De video, waarin hij in clubkleding zijn geslachtsdeel toont, verscheen onlangs op het internet. Volgens de clubleiding heeft de video voor te veel problemen gezorgd bij de club en is besloten om niet verder te gaan met de trainer. Gesprekken die moesten leiden tot een „vriendelijke oplossing” leverden niets op, waarna Málaga CF besloot de trainer te ontslaan.

De 43-jarige trainer hield tot nu toe vol dat hij is afgeperst. „Ik ben het slachtoffer”, zei hij vrijdag tegen de Spaanse televisiezender Antena 3. De politie onderzoekt de zaak en heeft deze week een 41-jarige man opgepakt, die mogelijk de video had verspreid. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Málaga CF speelt in de tweede Spaanse voetbaldivisie en staat na 22 wedstrijden een punt boven de degradatiestreep. In 2013 bereikte de club nog de kwartfinales van de Champions League.