Volleybalsters verliezen van Duitsland, geen kwalificatie Spelen

Oranje verloor zaterdag in de halve finales van het Europese olympisch kwalificatietoernooi in drie sets van Duitsland.
Teleurstelling bij Floortje Meijners en Myrthe Schoot van Oranje na het verlies in de halve finale tegen Duitsland tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) volleybal.
Teleurstelling bij Floortje Meijners en Myrthe Schoot van Oranje na het verlies in de halve finale tegen Duitsland tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) volleybal. Foto Ronald Hoogendoorn/ANP

De Nederlandse volleybalsters zijn er komende zomer op de Spelen van Tokio niet bij. Oranje verloor zaterdag in de halve finales van het Europese olympisch kwalificatietoernooi in drie sets van Duitsland: 25-27 23-25 22-25.

De uitschakeling was een enorme tegenvaller voor de ploeg. De Nederlandse vrouwenploeg werd vier jaar geleden, bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, vierde. Van alle deelnemende teams in het kwalificatietoernooi, dat in Apeldoorn werd gehouden, was Oranje de hooggeplaatste ploeg op de wereldranglijst (zesde). Duitsland staat slechts vijftiende op die lijst, maar bleek met name dankzij sterspeelster Louisa Lippmann duidelijk te sterk voor de ploeg van bondscoach Gianni Caprara.

Na de met 3-0 verloren wedstrijd had Caprara een hard oordeel voor de Nederlandse vrouwen. „We speelden slecht. Vooral defensief schoten we tekort. Ik zag niet de juiste houding en instelling bij het team”, zei hij tegen de NOS.

De Duitse vrouwen, die vorige week in oefenduels nog drie keer verloren van Nederland, spelen zondag de finale om een ticket voor Tokio. De tegenstander komt uit de partij tussen Turkije en Polen. (ANP)