Opinie

Brieven (Amsterdam)

Minder evenementen (1)

Belofte blijkt niets waard

Amsterdam heeft een naam hoog te houden: festivals en drugs. Het trekt mensen van heinde en verre en levert veel geld op. Hier zijn we natuurlijk erg trots op en we zijn dan ook elke zomeravond blij met de basdreunen die ons een eigen muziekkeuze uitsparen.

Bij de ‘inspraakronden’ over de Tuinen van West werd ons verzekerd dat alleen akoestische, onversterkte muziek zou worden toegestaan bij de festijnen die zouden worden georganiseerd. Inmiddels blijkt dat je zo’n belofte niet zo serieus moet nemen. Niet zo zwaar op de hand, mensen. En om elf uur is het immers afgelopen? Ja, en dan ga je zelf, als ‘omwonende’, ook weer naar binnen. Buiten staan dan nog de festivalgangers tevergeefs te wachten op vervoer, geen openbaar toilet ter beschikking. Gelukkig zijn daar die pas verlaten tuinen.

via nrc.nl

Minder evenementen (2)

Pret- en feestcultuur

Zolang de pret- en feestcultuur mag doorwoekeren omdat alleen de ‘positieve’ effecten tellen (omzet = geld = cultuur) zullen de gevolgen van de festivalrage geen aandacht krijgen. Drugs, alcohol en om op de been te blijven dreunende beat... Je zult ze maar om je heen krijgen.

via nrc.nl