Volleybal

OKT: Nederland verliest van Polen

De Nederlandse volleybalsters hebben hun derde en laatste groepsduel op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) verloren van Polen: 3-1 (25-20 25-23 23-25 25-23). Lonneke Sloetjes bleef de hele wedstrijd op de bank, de aanvalster was deze week ziek. Nederland had zich al geplaatst voor de halve finales, maar moet nu wachten op de uitslag van het duel Polen-Azerbeidzjan om te weten of het als eerste of tweede eindigt in de groep. Bij een zege is Polen groepswinnaar. In de andere poule heeft Duitsland zich geplaatst voor de halve finales, Turkije en België maken deze vrijdag onderling uit wie er naar de laatste vier gaat. De halve finales zijn zaterdag, zondag is de finale. Alleen voor de winnaar van het OKT ligt een olympisch ticket klaar. (ANP)