Radio

Diskjockey Tom Mulder (72) overleden

Radio-dj Tom Mulder is op 2 januari op 72-jarige leeftijd overleden. Mulder was onder meer werkzaam bij Radio Veronica en Radio 10 Gold. Hij kreeg in 2004 een Marconi Award voor zijn hele oeuvre. Mulder begon zijn carrière in 1969 bij Veronica. Daar presenteerde hij enkele jaren het ochtendprogramma Ook Goeiemorgen. In 1973 stapte hij over naar de TROS, waar hij onder het pseudoniem Klaas Vaak het programma Vaak ’s Ochtends maakte. Daarnaast presenteerde hij onder meer De Havermoutshow en 50 pop of een Envelop. Bij de TROS werd Mulder ook op tv actief. In 1991 tekende Mulder bij Radio 10 Gold, waar hij naast dj ook programmadirecteur werd. Mulder werd in augustus 2004 getroffen door een hersenbloeding. Hij herstelde hiervan en in april 2006 was hij korte tijd weer op de radio te horen. (NRC)