Poederbrieven verstuurd aan meerdere Belgische kabinetsleden

Op zes kantoren van Belgische ministeries zijn vrijdag poederbrieven afgeleverd. Wie ze stuurde, is onbekend. Donderdag kregen zes Waalse ministers al een brief toegestuurd.
De Belgische premier Sophie Wilmès ontving vrijdag een poederbrief op haar kantoor.
De Belgische premier Sophie Wilmès ontving vrijdag een poederbrief op haar kantoor. Foto Stephanie Lecocq/EPA

Zes Belgische departementen van de federale regering, waaronder het kantoor van premier Sophie Wilmès, hebben vrijdag een poederbrief ontvangen. Dat melden verschillende Belgische media. Wie de brieven heeft verstuurd, is vooralsnog onbekend. Donderdag kregen ook al zes Waalse ministers een poederbrief toegestuurd.

Twee van de zes brieven zijn vrijdag niet opengemaakt, waaronder die aan de premier, zegt haar woordvoerder tegen de Belgische krant De Standaard. Uit een van de brieven viel het poeder al voordat deze werd geopend. Volgens premier Wilmès is de situatie onder controle en wordt de inhoud van de brief onderzocht, zegt ze op Twitter. De Financietoren waar het ministerie van Financiën huist en het gebouw van het ministerie van Landbouw & Voedselveiligheid, zijn volledig afgesloten.

De poederbrieven die de Waalse ministers een dag eerder al ontvingen, bleken geen gevaarlijke stoffen te bevatten. Ook van die brieven is de afzender onbekend.