Eredivisie

Ryan Babel keert voor de tweede keer terug bij Ajax

Ajax zoekt een aanvaller en vond die op huurbasis in Ryan Babel.
Ajax zoekt een aanvaller en vond die op huurbasis in Ryan Babel. Foto Rodrigo Jimenez/EPA

Ryan Babel (33) keert voor de tweede keer terug bij Ajax. De aanvaller komt tijdelijk over van het Turkse Galatasaray en maakt het seizoen af in Amsterdam. Ajax was op zoek naar een aanvaller nadat het vlak voor de winterstop in de problemen was gekomen toen Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad geblesseerd waren geraakt. Zonder die drie aanvallers werd de club uitgeschakeld in de Champions League. Promes is inmiddels hersteld van een kuitblessure en Neres is ook op de weg terug. Toch haalt Ajax Babel terug. De club wil geen risico nemen, ook omdat de kampioen van dit seizoen zich waarschijnlijk rechtstreeks voor de volgende editie van de Champions League kwalificeert. Ajax heeft inmiddels een akkoord bereikt met Galatasaray. Babel werd opgeleid bij Ajax en vertrok in 2007 naar Liverpool. In 2012 keerde hij al eens terug bij Ajax. Hij speelde tot nu toe 63 interlands. (ANP)