De Blue Suede express rijdt dit jaar om

Het Elvisfestival in Nieuw-Zuid-Wales gaat ondanks de bosbranden door.
Passagiers van de Elvis-express op het treinstation in Sydney, Australië.
Passagiers van de Elvis-express op het treinstation in Sydney, Australië. Foto Dean Lewins/EPA

Een speciale trein die sinds 2003 grote groepen fans vanuit Sydney naar een Elvisfestival in Parkes, Australië brengt, wordt dit jaar omgeleid. Parkes ligt in de door bosbranden geteisterde deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. De trein doet er, ook via de nieuwe route, ongeveer zeven uur over. De directeur verwacht dat het festival verder zonder problemen door kan gaan. Er worden dit jaar 27.000 bezoekers verwacht op het vijfdaagse festival dat altijd begint op Elvis’ geboortedag, 8 januari. Dit jaar was dat 85 jaar geleden. Op het festival vanzelfsprekend veel rock-’n-roll danslessen. Maar ook wedstrijden ‘Elvis-bowlen’, Elvis imiteren en de verkiezing van de mooiste oldtimer uit de tijd van The King. (NRC)