Toeslagen

‘Afwikkeling affaire gaat nog zeker een jaar duren’

De afwikkeling van de toeslagenaffaire gaat zeker nog een jaar duren. Dat heeft minister Wopke Hoekstra (Financiën, CDA) woensdag gezegd na een gesprek met veertien gedupeerde ouders. Hoekstra heeft de belastingportefeuille tijdelijk overgenomen van de kort voor Kerst opgestapte staatssecretaris Menno Snel (D66). In december heeft een groep van ruim 280 ouders al financiële compensatie gekregen omdat in 2014 ten onrechte hun kinderopvangtoeslag was stopgezet. Hoekstra wilde het eerder door Snel genoemde getal van mogelijk negenduizend gedupeerde gezinnen niet bevestigen. Hij wil eerst het eindrapport van de commissie-Donner afwachten, die adviseert over de wijze waarop de overheid genoegdoening moet bieden. Dat rapport heeft om onbekende redenen vertraging opgelopen. (NRC)