Schadevergoeding

Chipshol krijgt 19 miljoen euro van luchtverkeersleiding

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) moet ruim 19 miljoen euro betalen aan projectontwikkelaar Chipshol in een slepend conflict over de grond rondom luchthaven Schiphol. Dat heeft de rechtbank in Haarlem woensdag besloten. Volgens de rechter heeft de instantie die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het luchtverkeer in Nederland in 2003 ten onrechte de bouwplannen van Chipshol gedwarsboomd. Dat leidde uiteindelijk tot een bouwverbod, waardoor het bedrijf volgens de rechtbank vertragingsschade leed. De schadevergoeding van ruim 19 miljoen euro valt fors lager uit dan de claim van 120 miljoen euro die door Chipshol was ingediend. Het resterende bedrag hoopt de projectontwikkelaar nog te claimen bij Schiphol. Hierover loopt nog een procedure bij het gerechtshof. (NRC)