Jurist

Advocaat: faillissement Bram Moszkowicz is van tafel

Het faillissement van voormalig advocaat Bram Moszkowicz is woensdag vernietigd door het hof in Leeuwarden. Dat bevestigt zijn raadsman Herman Loonstein aan NRC, na berichtgeving van De Telegraaf. Die krant heeft het arrest, dat niet eerder dan donderdag gepubliceerd wordt, ingezien. Moszkowicz werd drie weken geleden persoonlijk failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland, vanwege een schuld aan de Belastingdienst. Daarop ging hij in hoger beroep. Volgens De Telegraaf heeft de oud-advocaat zijn schuld afgelost. Loonstein zegt dat het hof geen aanleiding meer had het faillissement te handhaven. Dat was een obstakel voor Moszkowicz’ ambities terug te keren als advocaat. In 2013 werd hij van het tableau geschrapt omdat hij „voor alle advocaten geldende regels (had) overtreden”. (NRC)