Australië

Milieuministerie laat duizenden dorstige dromedarissen doden

In het zuiden van Australië zullen de komende dagen vanuit helikopters duizenden wilde dromedarissen worden afgeschoten in opdracht van het ministerie van Milieu en Water. Ook wilde paarden kunnen worden gedood. Het gaat om de regio Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara, een dun bevolkt gebied waar vooral inheemse groepen wonen. Door de hoge temperaturen en de droogte kunnen de verwilderde dromedarissen, die door Britse kolonisten in de negentiende eeuw werden meegenomen uit India, Afghanistan en het Midden-Oosten, amper nog water vinden. In hun zoektocht zwerven ze over de straten, dringen ze huizen binnen, beschadigen infrastructuur en gebruiken ook de schaarse watervoorraad van de bewoners, die veelal tot de Aboriginalgemeenschappen behoren. (NRC)