Schikking

IKEA betaalt 46 miljoen dollar om dood peuter door omvallen kast

Woonwarenhuis Ikea betaalt 46 miljoen dollar (41 miljoen euro) aan de ouders van de tweejarige Jozef Dudek die in de Amerikaanse staat Californië om het leven is gekomen doordat een ladekast op hem omviel. Dat hebben advocaten van de familie maandag verklaard, meldt persbureau AP. De peuter kwam in 2017 om doordat ladekast ‘Malm’ van IKEA, die door het bedrijf was teruggeroepen wegens omvalgevaar, op hem was gevallen. Zijn ouders sleepten het Zweedse woonwarenhuis in 2018 voor de rechter in Philadelphia. De familie Dudek beschuldigde IKEA ervan op de hoogte te zijn van het omvalrisico van de ladekast, maar dat het bedrijf had nagelaten consumenten te waarschuwen het meubel niet te gebruiken zonder het aan de muur te bevestigen. (NRC)