NS-bus ramt vijf auto’s in Bussum, fietser komt om het leven

In Bussum is de bestuurster van een bakfiets overleden toen ze werd geramd door een NS-bus.
Hulpdiensten aan het werk na het ongeluk.
Hulpdiensten aan het werk na het ongeluk. Foto ANP

Een bus van de Nederlandse Spoorwegen heeft woensdagmiddag vijf auto’s en een fietser aangereden op de Comeniuslaan in Bussum. Daarbij is een vrouw uit Naarden, die op een bakfiets reed, bekneld geraakt onder de bus. De vrouw is later op de avond overleden. Verder is niemand gewond geraakt.

In de bakfiets zat ook een kind, dat ongedeerd is gebleven. Het gaat om een stopbus die de NS had ingezet vanwege een sein- en wisselstoring die voor vertragingen van het treinverkeer zorgde tussen de stations Weesp en Naarden-Bussum. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn brandweer, medisch personeel en politie massaal uitgerukt.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Mogelijk is de buschauffeur onwel geraakt en heeft hij vervolgens geparkeerde auto’s geramd.