Podcast

De weg kwijt bij het CBR

Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) hebben ze hun zaakjes niet goed op orde. Hoe gevaarlijk is dat?

Elke Nederlander met een rijbewijs heeft te maken met het CBR. Maar de organisatie heeft de zaken slecht op orde. Wie voor een nieuw rijbewijs een gezondheidsverklaring nodig heeft, krijgt te maken met wachttijden van soms wel een half jaar. En, zo waarschuwt een voormalig medewerker: ouderen die spookrijden of andere gevaarlijke fouten maken, mogen vaak zonder rijtest gewoon de weg weer op. Is de verkeersveiligheid in het geding?

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Felicia Alberding en Tessa Colen
Montage: Jennifer Pettersson

Lees ook het artikel van Sheila Kamerman en Karel Berkhout:‘Een ramp op de weg, maar rijtest is niet meer nodig’